Loading...

Groene stroom Stompetoren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, wind, zon. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Met behulp van de duurzame energie checker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Stompetoren vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Stompetoren of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Stompetoren

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Stompetoren vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger dan grijze energie? Dit is niet het geval! Door subsidies en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Stompetoren vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: actie van Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als wind, water, zon, bodem, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, petroleum, kolen (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Hoofddorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Stompetoren

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Schermer.

groene-stroom-stompetoren

Een energieneutrale woning in Stompetoren rond oktober 2023

Aan de hand van deze webpagina ontdek je handige uitleg over groene stroom Stompetoren. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Stompetoren wordt steeds populairder. Deze woningen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “let op het energielabel” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van een energie-aanbieder. Intussen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, AWB, Atag of Nefit) uitgefaseerd. De “oude” mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Stompetoren is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €3600 – €6600. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Damwoude afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name organisaties als Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen detecteer jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Stompetoren operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: je huidige levering beëindigen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Stompetoren aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen op basis daarvan oversluiten naar deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten vind je hieronder vaak bestelde stroompakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker achterhaal je moeiteloos welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Stompetoren vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.