Loading...

Groene stroom Damwoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels reine, onuitputbare bronnen als wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment echte groene energie groeit snel. Door middel van de duurzame energie checker kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Damwoude vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Damwoude of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Damwoude

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Damwoude vergelijken (november 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vind je de beste groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Middels subsidies en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Damwoude vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: ervaringen DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie s-Heer Arendskerke vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Damwoude

Zonnestroom is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Dantumadiel.

groene-stroom-damwoude

Een energieneutrale woning in Damwoude rond november 2022

Op basis van deze website ontdek je uitgebreide toelichting op groene stroom Damwoude. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Damwoude wint aan interesse. Zo’n woning kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij jullie energieleverancier. Aan de andere kant, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, Atag, Intergas of AWB) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van je woning en douchewater. Deze setup heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Damwoude kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op kosten van energie. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3200 t/m €6500. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Luinjeberd afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist partijen zoals Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Qurrent, Greenchoice faciliteren dit. Door te adres te gebruiken detecteer jij direct welke groene stroom aanbieders in Damwoude actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: jouw lopende verbintenis ontbinden en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Je nieuwe leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Damwoude sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse pakketten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker ontdek je vlug welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Damwoude vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor gas en stroom.