Loading...

Groene stroom s-Heer Arendskerke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, zon, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in s-Heer Arendskerke vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in s-Heer Arendskerke of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in s-Heer Arendskerke

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in s-Heer Arendskerke vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien check je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidieregelingen en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in s-Heer Arendskerke vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: prijzen vergelijken van Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, steenkool, kolen (vuile energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Groot-Ammers vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Ga voor een maatschappij met groene windstroom. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie s-Heer Arendskerke

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organisch afval zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Goes.

groene-stroom-s-heer-arendskerke

Een energieneutrale woning in s-Heer Arendskerke rond september 2022

Door middel van deze website bekijk je nuttige uitleg over groene stroom s-Heer Arendskerke. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in s-Heer Arendskerke wordt steeds populairder. Zo’n woning verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. O.a. “apparaten uitschakelen” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jouw leverancier. Echter, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Remeha, AWB, Nefit, Vaillant of Atag) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van je woning en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in s-Heer Arendskerke is kostbaar. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3400 – €7500. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Beneden-Leeuwen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name bedrijven als Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Powerpeers bieden deze service. Door je postcode in te vullen achterhaal jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in s-Heer Arendskerke beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je bestaande levering beëindigen en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jouw volgende energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie s-Heer Arendskerke een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse pakketten bekijk je bijgaand toonaangevende pakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vind je gemakkelijk welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen s-Heer Arendskerke vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingen voor stroom en gas.