Loading...

Groene stroom Beneden-Leeuwen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. schone, stabiele bronnen als waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is significant schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door middel van de duurzame energie checker kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Beneden-Leeuwen vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Beneden-Leeuwen en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Beneden-Leeuwen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Beneden-Leeuwen vergelijken (juni 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je alle groene aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Beneden-Leeuwen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per regio in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel wat je interessant vindt. Opties zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: welkomstpremie Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, aarde, wind, bio, zon vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardgas, steenkool (vuile elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Lees nu verder over groene energie Oude Meer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Beneden-Leeuwen

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente West Maas en Waal.

groene-stroom-beneden-leeuwen

Een energieneutrale woning in Beneden-Leeuwen rond juni 2023

Met deze webpagina ontdek je uitgebreide info over groene stroom Beneden-Leeuwen. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Beneden-Leeuwen wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Voorbeelden zijn “de verwarming omlaag doen” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Desondanks, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke cv-ketel (van Atag, Nefit, Remeha, Vaillant of AWB) uitgesloten. De klassieke verwarmingsketel mag je dan slechts omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw woning en gebruikswater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Beneden-Leeuwen is kostbaar. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Bovendien verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De prijs ligt in de range tussen de €2800 en €6100. Mede door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Kiel-Windeweer afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke maatschappijen als Qurrent, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Eneco focussen hierop. Door te adres te gebruiken ontdek jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Beneden-Leeuwen actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je actuele abonnement stopzetten en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Beneden-Leeuwen aantrekkelijker dan de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die mede hierdoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten tref je hieronder enkele stroom abonnementen. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker vergelijk je vandaag nog welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Beneden-Leeuwen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.