Loading...

Groene stroom Luinjeberd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, zon, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Luinjeberd vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Luinjeberd en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Luinjeberd

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Luinjeberd vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Luinjeberd vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Noordelijk Lokaal Duurzaam gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, bodem, aarde, wind, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (grijze stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Beneden-Leeuwen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Luinjeberd

Zonne-energie is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-luinjeberd

Een energieneutrale woning in Luinjeberd rond november 2023

Aan de hand van deze website check je handige informatie over groene stroom Luinjeberd. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een lage of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Luinjeberd zien we steeds meer. Dit soort huizen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Denk aan “het gebruik van lichtdimmers” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Alleen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, Atag of Nefit) uitgefaseerd. De huidige CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie huis en het tapwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Luinjeberd vergt een hele investering. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Tevens reduceer je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief varieert tussen de €3900 – €7600. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Ulvenhout afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven zoals Greenchoice, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent bieden deze service. Door je postcode in te vullen check jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Luinjeberd beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je huidige levering annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Luinjeberd flink lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen die hierom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten vergelijk je bijgaand veel gekozen energiecontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check bekijk je gemakkelijk welke van deze contracten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Luinjeberd vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektra.