Loading...

Groene stroom Oud Ootmarsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon, wind. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Door middel van de duurzame energie checker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Oud Ootmarsum vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Oud Ootmarsum of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Oud Ootmarsum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oud Ootmarsum vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene stroom duurder dan normale stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Oud Ootmarsum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Oxxio overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, petroleum, aardolie (grijze elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Egmond aan Zee vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Oud Ootmarsum

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dinkelland.

groene-stroom-oud-ootmarsum

Een energieneutrale woning in Oud Ootmarsum rond mei 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl check je alle informatie over groene stroom Oud Ootmarsum. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oud Ootmarsum wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Daartegenover, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Atag, Nefit, AWB of Vaillant) niet langer toegestaan. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. Het systeem kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oud Ootmarsum kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op kosten van energie. De kostprijs ligt in de range tussen de €2400 t/m €7600. Met behulp van de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Zwaagdijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen als Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Engie, Van de Bron, Eneco verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Oud Ootmarsum voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: jouw lopende abonnement stopzetten en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie aanstaande maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Oud Ootmarsum flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die mede hierdoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten vind je bijgaand enkele stroomcontracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker check je meteen welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Oud Ootmarsum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektra en gas.