Loading...

Groene stroom Egmond aan Zee Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van schone, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, biomassa, zon, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie checker kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Egmond aan Zee vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Egmond aan Zee en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Egmond aan Zee

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Egmond aan Zee vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vind je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Egmond aan Zee vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas licht Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardolie, aardgas (grijze energie). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Stitswerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Egmond aan Zee

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als rioolslib. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Bergen (NH.).

groene-stroom-egmond-aan-zee

Een energieneutrale woning in Egmond aan Zee rond december 2023

Via deze website lees je nuttige uitleg over groene stroom Egmond aan Zee. Maar, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Egmond aan Zee is een wens van vele. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van energie stabiliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Onder andere haal opladers uit het stopcontact” en een hr-ketel gebruiken. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jouw maatschappij. Echter, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke cv-ketel (van AWB, Vaillant, Remeha, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) neemt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw woning en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Egmond aan Zee kan duur uitvallen. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Daarbij verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De investering ligt in de range tussen de €2800 en €6000. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Nieuwe Wetering afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name aanbieders als Eneco, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen zie jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Egmond aan Zee voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jullie actuele pakket opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Egmond aan Zee flink lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren die voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check check je snel welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Egmond aan Zee vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.