Loading...

Groene stroom Winterswijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene stroom checker kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Winterswijk vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Winterswijk en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Winterswijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Winterswijk vergelijken (oktober 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Winterswijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: abonnement bij Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als zon, bio, water, aarde, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het mooiste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, kolen, petroleum (grijze elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Vind alles uit over groene energie Meerlo vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Winterswijk

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnecellen, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Winterswijk.

groene-stroom-winterswijk

Een energieneutrale woning in Winterswijk rond oktober 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare toelichting op groene stroom Winterswijk. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Winterswijk zien we steeds meer. Een huis als dit bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie minimaliseren doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Dan kun je denken aan “haal opladers uit het stopcontact” en nooit het licht onnodig aan laten staan. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Intussen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Vaillant, Remeha of AWB) uitgesloten. De huidige cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) neemt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verandert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van je huis en water om te gebruiken. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Winterswijk kan veel geld kosten. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3700 – €7300. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Groesbeek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist organisaties zoals Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Engie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken zie jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Winterswijk voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: je actuele levering opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Winterswijk fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die om deze reden overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare pakketten bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker vergelijk je moeiteloos welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Winterswijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.