Loading...

Groene stroom Noordscheschut Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, aardwarmte, zon, waterkracht. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door middel van de groene stroom vergelijker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Noordscheschut vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Noordscheschut of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Noordscheschut

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Noordscheschut vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vind je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Noordscheschut vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Pure Energie tarieven december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, aarde, water, bodem, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, kolen, steenkool (vuile elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Den Helder vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Noordscheschut

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hoogeveen.

groene-stroom-noordscheschut

Een energieneutrale woning in Noordscheschut rond december 2023

Met deze webpagina vergelijk je alle toelichting op groene stroom Noordscheschut. Echter, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Noordscheschut wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het energieverbruik laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Dan kun je denken aan “niet alle radiatoren open zetten” en sloffen dragen in huis. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiebedrijf. Evengoed, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” hr-ketel (AWB, Remeha, Vaillant, Intergas of Nefit) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie huis en douchewater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Noordscheschut is kostbaar. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Verder verklein je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op stroomkosten. De kostprijs varieert tussen €2800 – €7700. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Winterswijk afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Engie, Qurrent, Pure Energie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Noordscheschut voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: jullie bestaande abonnement ontbinden en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Noordscheschut sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen die daardoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker bekijk je onmiddellijk welke aanbieders duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Noordscheschut vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.