Loading...

Groene stroom Den Helder Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, waterkracht, aardwarmte, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen beter voor het milieu dan grijze energie dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. D.m.v. de duurzame energie checker kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Den Helder vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Den Helder en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Den Helder

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Den Helder vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie duurder dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Den Helder vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per postcode in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: review Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zonne-energie, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, aardgas, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Schraard vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Den Helder

De zon is een bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Den Helder.

groene-stroom-den-helder

Een energieneutrale woning in Den Helder rond april 2024

D.m.v. deze pagina detecteer je handige informatie over groene stroom Den Helder. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Den Helder is een wens van vele. Deze woningen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en geen open haard gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw maatschappij. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, AWB, Remeha of Intergas) uitgesloten. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en gebruikswater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Den Helder vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Overigens verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energielasten. De kostprijs ligt in de range tussen de €4500 t/m €6700. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Meerlo afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders als Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Engie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen detecteer jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Den Helder operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je huidige pakket opzeggen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Den Helder aantrekkelijker als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die daarom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen vergelijk je hieronder toonaangevende energiecontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene energie check detecteer je onmiddellijk welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Den Helder vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor elektriciteit en gas.