Loading...

Groene stroom Schraard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van reine, onuitputtelijke bronnen zoals zon, wind, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Op basis van onze groene stroom checker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Schraard vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Schraard of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Schraard

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schraard vergelijken (mei 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien detecteer je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Schraard vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod dat bij jou past. Opties zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie van Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, bodem, water, aarde, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, kolen, aardgas (vuile elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Hauwert vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Schraard

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-schraard

Een energieneutrale woning in Schraard rond mei 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vind je handige uitleg over groene stroom Schraard. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schraard wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra minimaliseren bereik je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Dan kun je denken aan “meer truien en dekens gebruiken” en rolluiken gebruiken. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je maatschappij. Alleen, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Atag, Remeha, Intergas, Nefit of Vaillant) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je appartement en het tapwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Schraard is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen de €2300 t/m €6600. Met behulp van de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Bocholtz afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist leveranciers zoals Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Engie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert tref je snel welke groene stroom aanbieders in Schraard voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je huidige pakket annulerenen daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Schraard een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel consumenten die hierom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare energiecontracten tref je hieronder veel gekozen contracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker achterhaal je rap welke van deze contracten “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Schraard vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.