Loading...

Groene stroom Bocholtz Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals wind, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene energie check kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Bocholtz vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Bocholtz of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Bocholtz

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Bocholtz vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend vergelijk je de beste groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Bocholtz vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woongebied in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: besparen bij De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals wind, water, bio, bodem, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Pieterburen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Bocholtz

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Simpelveld.

groene-stroom-bocholtz

Een energieneutrale woning in Bocholtz rond december 2022

Middels deze website ontdek je belangrijke informatie over groene stroom Bocholtz. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bocholtz is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie laag houden is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. O.a. “haal opladers uit het stopcontact” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw energie-aanbieder. Evengoed, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke hr-ketel (Vaillant, Remeha, Nefit, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en douchewater. Het systeem kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Bocholtz kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op kosten van energie. De prijs ligt in de range tussen de €4200 tot +/- €6900. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Kwadendamme afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Vooral aanbieders als Pure Energie, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent faciliteren dit. Door je postcode in te vullen detecteer jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Bocholtz operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: je actuele verbintenis stopzetten en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Bocholtz fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer families die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder enkele energiepakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker achterhaal je simpelweg welke pakketten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Bocholtz vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektra en gas.