Loading...

Groene stroom Pieterburen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, biomassa, zon, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene stroom checker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Pieterburen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Pieterburen of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Pieterburen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Pieterburen vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Direct groene stroom in Pieterburen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Engie voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, bodem, aarde, wind, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, petroleum, steenkool (grijze elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Veenwouden vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Pieterburen

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente De Marne.

groene-stroom-pieterburen

Een energieneutrale woning in Pieterburen rond mei 2024

Door middel van onze website vind je bruikbare details over groene stroom Pieterburen. Echter, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Pieterburen wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Onder andere een efficiënte douchekop kopen” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij het energiemaatschappij. Evengoed, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Intergas, AWB, Atag, Nefit of Remeha) verbannen. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Pieterburen is kostbaar. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Daarnaast reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De kostprijs varieert tussen €2800 t/m €6900. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Almkerk afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Juist maatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen ontdek je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Pieterburen beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: jullie actuele levering stopzetten en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Pieterburen aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel families die om deze reden kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van diverse contracten vergelijk je bijgaand vaak bestelde stroomcontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check ontdek je nu welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Pieterburen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.