Loading...

Groene stroom Veenwouden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, zon, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. Dankzij de duurzame energie check kun jij direct alle groene energieleveranciers in Veenwouden vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Veenwouden en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Veenwouden

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Veenwouden vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna bekijk je alle groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Veenwouden vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Dat kan zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: opzeggen Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, biomassa, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, kolen, aardgas (grijze energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Tijnje vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Veenwouden

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische stoffen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Dantumadiel.

groene-stroom-veenwouden

Een energieneutrale woning in Veenwouden rond december 2022

Aan de hand van onze website ontdek je belangrijke toelichting op groene stroom Veenwouden. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Veenwouden is onderwerp van gesprek. Zo’n woning verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je aanbieder. Evenwel, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Intergas, Atag, Vaillant, Remeha of Nefit) verbannen. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp transformeert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw huis en kraanwater. Het product werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Veenwouden is prijzig. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op stroomkosten. De prijs ligt zo tussen de €3000 t/m €7500. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Noordwijkerhout afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral partijen als Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Eneco maken dit mogelijk. Op basis van je postcode zie je nu welke groene stroom aanbieders in Veenwouden beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je actuele contract opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Veenwouden flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen die oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende pakketten. Update: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker zie je à la minute welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Veenwouden vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.