Loading...

Groene stroom Tijnje Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, zon, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kan jij nu alle groene energieleveranciers in Tijnje vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Tijnje of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Tijnje

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Tijnje vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de beste groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Tijnje vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Ga voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (grijze energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie It Heidenskip vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Tijnje

Zonne-energie is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-tijnje

Een energieneutrale woning in Tijnje rond juli 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl ontdek je handige details over groene stroom Tijnje. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tijnje wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het leverancier. Desondanks, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke cv-ketel (van Vaillant, AWB, Atag, Intergas of Nefit) niet meer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw appartement en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Tijnje vergt een hele investering. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Trouwens, ook verklein je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2500 tot €6000. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Den Ilp afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen als Greenchoice, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron faciliteren dit. Door je postcode in te vullen tref je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Tijnje aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jullie actuele verbintenis annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jullie toekomstige leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Tijnje sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer klanten die om deze reden voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende contracten ontdek je onderstaand enkele contracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker achterhaal je meteen welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Tijnje vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.