Loading...

Groene stroom Den Ilp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner dan grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Door de duurzame energie check kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Den Ilp vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Den Ilp of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Den Ilp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Den Ilp vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien ontdek je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Den Ilp vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: review Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, zonne-energie, waterkracht, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, steenkool, petroleum (grijze elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Sellingen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Den Ilp

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en installeer boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Landsmeer.

groene-stroom-den-ilp

Een energieneutrale woning in Den Ilp rond december 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl bekijk je belangrijke info over groene stroom Den Ilp. Interessant, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Den Ilp zien we steeds meer. Een woning als dat bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De elektra consumptie verminderen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Echter, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Nefit, Vaillant, AWB, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van je appartement en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Den Ilp is duur. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Verder minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energielasten. De totaalprijs ligt tussen de €3600 – €6100. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Meeuwen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers als Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Engie, Van de Bron focussen hierop. Door je postcode in te vullen spot jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Den Ilp operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: jullie huidige levering beëindigen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jouw toekomstige energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Den Ilp aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel families die hierom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten ontdek je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker achterhaal je moeiteloos welke maatschappijen “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Den Ilp vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.