Loading...

Groene stroom Sellingen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, aardwarmte, zon, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met echte groene energie groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie check kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Sellingen vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Sellingen en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Sellingen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sellingen vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Sellingen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per woongebied in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie van Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, biomassa, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, aardgas, kolen (grijze stroom). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Hazerswoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Sellingen

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische stoffen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Vlagtwedde.

groene-stroom-sellingen

Een energieneutrale woning in Sellingen rond december 2023

Via deze webpagina ontdek je alle details over groene stroom Sellingen. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sellingen is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiebedrijf. Evengoed, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van Atag, Remeha, Vaillant, Intergas of Nefit) uitgesloten. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Sellingen is prijzig. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Tevens verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op kosten van energie. Het tarief schommelt tussen €2700 tot €6000. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Boelenslaan afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist maatschappijen zoals Van de Bron, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers bieden deze service. Door te adres te gebruiken spot jij vlug welke groene stroom aanbieders in Sellingen operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: je actuele verbintenis beëindigen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Sellingen fors lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer families die switchen naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse contracten bekijk je hierna veel gekozen energiecontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker check je gemakkelijk welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Sellingen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.