Loading...

Groene stroom Hazerswoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van schone, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is veel toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kun jij direct alle groene energieleveranciers in Hazerswoude vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Hazerswoude en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hazerswoude

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hazerswoude vergelijken (november 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Hazerswoude vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Budget Energie contract november 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Ook interessant: groene energie Warfstermolen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Hazerswoude

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Alphen aan den Rijn.

groene-stroom-hazerswoude

Een energieneutrale woning in Hazerswoude rond november 2022

Met deze pagina vind je bruikbare details over groene stroom Hazerswoude. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hazerswoude wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het gebruik van elektra stabiliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Denk aan “de verwarming omlaag doen” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je maatschappij. Desondanks, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Nefit, Vaillant, Atag of Intergas) verbannen. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en kraanwater. Het systeem heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hazerswoude is duur. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Verder beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energienota. De prijs ligt zo tussen de €2900 tot €6500. Via de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Pijnacker afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name aanbieders zoals Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Engie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Hazerswoude beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: jullie huidige verbintenis opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. De volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Hazerswoude een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel families die hierom kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energiepakketten tref je hierna toonaangevende energiepakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker vind je eenvoudig welke abonnementen echt “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hazerswoude vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.