Loading...

Groene stroom Boelenslaan Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van reine, stabiele bronnen als waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Op basis van onze groene energie check kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Boelenslaan vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Boelenslaan en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Boelenslaan

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Boelenslaan vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Boelenslaan vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: besparen bij Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Pijnacker vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Boelenslaan

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Achtkarspelen.

groene-stroom-boelenslaan

Een energieneutrale woning in Boelenslaan rond juli 2024

Aan de hand van onze website check je handige informatie over groene stroom Boelenslaan. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Boelenslaan is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Denk aan “neem een waterbespaarder” en zorg dat je koelkast goed sluit. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jullie energie-aanbieder. Alleen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele cv-ketel (van Vaillant, Remeha, Nefit, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Boelenslaan kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €2400 – €7600. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Laag Zuthem afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen zoals Engie, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Boelenslaan aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De beste manier: jouw lopende verbintenis beëindigen en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Boelenslaan aantrekkelijker dan een paar jaar terug. We zien meer en meer woningeigenaren die hierom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten vergelijk je bijgaand vaak bestelde stroompakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check vind je onmiddellijk welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Boelenslaan vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.