Loading...

Groene stroom Meeuwen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Meeuwen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Meeuwen of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Meeuwen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Meeuwen vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Meeuwen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: DELTA groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarnaast, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, kolen, aardgas, petroleum (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Boelenslaan vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Meeuwen

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als etensresten. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Aalburg.

groene-stroom-meeuwen

Een energieneutrale woning in Meeuwen rond juli 2024

D.m.v. deze website detecteer je belangrijke toelichting op groene stroom Meeuwen. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Meeuwen is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Veel gehoord is “nemen van ledverlichting” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Alleen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, AWB, Atag, Nefit of Intergas) verboden. De huidige cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Meeuwen kan duur uitvallen. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Bovendien verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op kosten van energie. De aanschafprijs ligt zo tussen de €4100 en €7100. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Vleuten afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke partijen als Eneco, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij rap welke groene stroom aanbieders in Meeuwen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: jullie huidige abonnement opzeggen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Meeuwen sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die hierom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige pakketten ontdek je hierna enkele energiepakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check check je direct welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Meeuwen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en stroom.