Loading...

Groene stroom It Heidenskip Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van reine, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, biomassa, zon, bodemwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Door onze groene energie check kan jij rap alle groene energieleveranciers in It Heidenskip vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in It Heidenskip en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in It Heidenskip

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in It Heidenskip vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder check je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in It Heidenskip vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Pure Energie variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, aardgas, steenkool (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Zeist vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie It Heidenskip

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-it-heidenskip

Een energieneutrale woning in It Heidenskip rond december 2023

Op basis van deze webpagina lees je belangrijke uitleg over groene stroom It Heidenskip. Interessant, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in It Heidenskip zien we steeds meer. Deze woningen realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verlagen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Denk aan “de verwarming omlaag doen” en je vriezer waterpas zetten. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energiebedrijf. Evengoed, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” hr-ketel (Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit of Atag) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verandert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en douchewater. Deze setup kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in It Heidenskip kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Verder verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op stroomkosten. De investering ligt tussen de €2400 tot +/- €6100. Via de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Sellingen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist leveranciers zoals Greenchoice, Engie, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Van de Bron verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens zie je simpelweg welke groene stroom aanbieders in It Heidenskip operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende verbintenis beëindigen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie It Heidenskip een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn steeds meer families die om deze reden oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare contracten vergelijk je hieronder vaak bestelde energiepakketten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker ontdek je ogenblikkelijk welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen It Heidenskip vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektriciteit.