Loading...

Groene stroom Noordwijkerhout Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van milieubewuste, duurzame bronnen zoals wind, bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. Door middel van de groene stroom vergelijker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Noordwijkerhout vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Noordwijkerhout en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Noordwijkerhout

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Noordwijkerhout vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je alle groene maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor groene stroom en interessante cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Noordwijkerhout vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per regio in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: UnitedConsumers tarieven september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, zon, water, wind, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, kolen, petroleum (grijze energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Den Ilp vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Noordwijkerhout

De zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Noordwijkerhout.

groene-stroom-noordwijkerhout

Een energieneutrale woning in Noordwijkerhout rond september 2022

Op deze webpagina check je handige toelichting op groene stroom Noordwijkerhout. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Noordwijkerhout zien we steeds meer. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Onder andere een goede thermoskan gebruiken” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als AWB, Remeha, Vaillant, Atag of Intergas) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie huis en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Noordwijkerhout is duur. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Tevens verklein je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energierekening. De totaalprijs ligt zo tussen de €3200 t/m €7800. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Henxel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist bedrijven zoals Pure Energie, Engie, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode lees je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Noordwijkerhout voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: je lopende abonnement annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Noordwijkerhout fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat families die om deze reden voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Op basis van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen ontdek je hierna enkele energiecontracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check detecteer je gemakkelijk welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Noordwijkerhout vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.