Loading...

Groene stroom Almkerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zon, aardwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Met behulp van onze groene stroom checker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Almkerk vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Almkerk en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Almkerk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Almkerk vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Almkerk vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: elektriciteit van Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, biomassa, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, aardolie, petroleum (vuile stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Noordwijkerhout vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Almkerk

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnekracht, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Woudrichem.

groene-stroom-almkerk

Een energieneutrale woning in Almkerk rond december 2022

Met deze pagina ontdek je alle info over groene stroom Almkerk. De vraag is, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Almkerk wint aan interesse. Een huis als dit realiseren jullie via het volgende model:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De energieconsumptie verminderen is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Voorbeelden zijn “een afwasteil gebruiken” en niet een te grote vriezer kopen. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij je energiebedrijf. Daarentegen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Nefit, Vaillant, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) neemt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw woning en gebruikswater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Almkerk is duur. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Daarnaast reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energienota. De aanschafprijs ligt tussen de €2600 – €7900. Met behulp van de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Hommerts afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Unieke bedrijven zoals Van de Bron, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Engie faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Almkerk actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: het huidige abonnement opzeggen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Almkerk aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat families die daardoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen ontdek je bijgaand veel gekozen abonnementen. Update: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker vind je vandaag nog welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Almkerk vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.