Loading...

Groene stroom Hommerts Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. niet vervuilende, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer dan grijze energie dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun je snel alle groene energieleveranciers in Hommerts vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Hommerts en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hommerts

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hommerts vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna check je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Hommerts vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: RENDO Netwerken 1 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, windenergie, aardwarmte, biomassa, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (grijze elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Henxel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Switch naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Hommerts

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnecellen, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-hommerts

Een energieneutrale woning in Hommerts rond december 2022

D.m.v. deze webpagina bekijk je handige uitleg over groene stroom Hommerts. Echter, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hommerts is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra stabiliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. O.a. “een efficiënte douchekop kopen” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energieleverancier. Intussen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” cv-ketel (van Intergas, AWB, Vaillant, Nefit of Remeha) uitgefaseerd. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je appartement en het tapwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Hommerts is duur. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Daarbij verlagen jullie de uitstoot van CO2 en besparen jullie op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €3600 tot €6000. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in s-Gravenpolder afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder aanbieders zoals Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens spot je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Hommerts voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: je actuele contract stopzetten en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Hommerts fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren die om deze reden kiezen voor deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde contracten. Update: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check achterhaal je spoedig welke leveranciers “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Hommerts vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en stroom.