Loading...

Groene stroom Kwadendamme Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zon, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij de duurzame energie checker kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Kwadendamme vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Kwadendamme of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Kwadendamme

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kwadendamme vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna detecteer je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Dankzij subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Kwadendamme vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per regio in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod dat bij jou past. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: NLE welkomstkorting juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, wind, bodem, zon, water vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, petroleum, aardolie (grijze stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Almkerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Kies voor een maatschappij met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Kwadendamme

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Borsele.

groene-stroom-kwadendamme

Een energieneutrale woning in Kwadendamme rond juni 2024

Middels deze pagina check je praktische toelichting op groene stroom Kwadendamme. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kwadendamme is onderwerp van gesprek. Deze woningen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De stroomconsumptie verlagen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “let op het energielabel” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je energieleverancier. Desondanks, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Atag, Remeha, Vaillant, Nefit of Intergas) verbannen. De welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw woning en douchewater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Kwadendamme vergt een hele investering. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast verklein je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt in de range tussen de €2500 – €7900. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Stitswerd afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral organisaties als Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Engie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken spot je meteen welke groene stroom aanbieders in Kwadendamme voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: jouw lopende abonnement annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Kwadendamme aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die overstappen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen tref je in het overzicht hieronder de meest populaire contracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker vergelijk je binnen no-time welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Kwadendamme vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.