Loading...

Groene stroom Hauwert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, wind, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Hauwert vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Hauwert en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hauwert

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hauwert vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de meest populaire groene aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Dit is niet het geval! Via subsidieregelingen en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Hauwert vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract dat je wensen dekt. Ga voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, zon, bio, aarde, water vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, petroleum, kolen (grijze energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Warder vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Hauwert

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-hauwert

Een energieneutrale woning in Hauwert rond december 2022

Aan de hand van onze website detecteer je uitgebreide info over groene stroom Hauwert. Alleen, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hauwert wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit bereiken jullie via het volgende model:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Bijvoorbeeld “het gebruik van lichtdimmers” en spouwmuren isoleren. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een energiemaatschappij. Niettemin, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas of AWB) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie huis en douchewater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Hauwert is prijzig. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast verklein je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op kosten van energie. De aanschafprijs varieert tussen de €4300 en €6500. Via de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Pieterburen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders als Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Engie, Van de Bron, Pure Energie focussen hierop. Door je postcode in te vullen lees je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Hauwert actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: je lopende levering annulerenen hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Je nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Hauwert een stuk lager dan de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die daardoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiepakketten ontdek je hieronder vaak bestelde abonnementen. Update: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker check je vandaag nog welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Hauwert vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.