Loading...

Groene stroom Warder Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, bodemwarmte, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Warder vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Warder en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Warder

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Warder vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Warder vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: maandelijkse kosten Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, zonne-energie, waterkracht, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Leveroy vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Warder

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische dingen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zeevang.

groene-stroom-warder

Een energieneutrale woning in Warder rond december 2022

Met behulp van deze pagina lees je nuttige details over groene stroom Warder. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Warder is een wens van vele. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit beperken bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Dan kun je denken aan “alleen wassen met volle wasmachine” en de gevels isoleren. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij een energiebedrijf. Intussen, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals AWB, Remeha, Atag, Nefit of Intergas) niet meer toegestaan. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Warder kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Daarbij minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op kosten van energie. De inkoopprijs schommelt tussen €2300 – €6400. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Veenwouden afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Vooral maatschappijen als Engie, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Eneco faciliteren dit. Via jullie adresgegevens tref je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Warder actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige abonnement beëindigen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Warder fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer families op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen vind je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check check je à la minute welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Warder vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektriciteit.