Loading...

Groene stroom Leveroy Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels reine, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, wind, biomassa, zon, aardwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment echte groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie checker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Leveroy vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Leveroy of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Leveroy

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Leveroy vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan bekijk je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Leveroy vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Eneco actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, bio, bodem, zon, wind zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, steenkool, aardolie (vuile energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Babberich vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Leveroy

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Nederweert.

groene-stroom-leveroy

Een energieneutrale woning in Leveroy rond juni 2024

Door middel van deze website vergelijk je bruikbare uitleg over groene stroom Leveroy. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leveroy is een wens van vele. Een woning als dat implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. Bijvoorbeeld “de oven efficiënt gebruiken” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jullie aanbieder. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, AWB, Intergas, Vaillant of Nefit) verbannen. De huidige mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw huis en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Leveroy is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Daarnaast beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op stroomkosten. De investering varieert tussen €3700 tot €6500. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Tijnje afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen zoals Qurrent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Leveroy voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: je lopende contract beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Leveroy flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel consumenten die daardoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse abonnementen bekijk je hieronder enkele contracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker vergelijk je onmiddellijk welke pakketten “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Leveroy vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.