Loading...

Groene stroom Babberich Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieubewuste, duurzame bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, wind, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in mei 2023. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Dankzij onze groene stroom checker kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Babberich vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Babberich en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Babberich

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Babberich vergelijken (mei 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien vind je alle groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Babberich vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: voordelig tarief Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, wind, aarde, zon, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardolie, kolen (grijze energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Oosterhesselen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Babberich

Zonnestroom is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnecellen, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organisch afval zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Zevenaar.

groene-stroom-babberich

Een energieneutrale woning in Babberich rond mei 2023

Via deze website vind je praktische details over groene stroom Babberich. De vraag is, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Babberich wint aan interesse. Zo’n woning implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra beperken doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Veel gehoord is “zet elektrische apparaten helemaal uit” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het leverancier. Intussen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Atag, Remeha, Intergas, Nefit of AWB) verboden. De welbekende hr-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor het verwarmen van je huis en gebruikswater. De warmtepomp heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Babberich kan veel geld kosten. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Bovendien verklein je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3200 tot €7500. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in It Heidenskip afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name maatschappijen zoals Engie, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Babberich voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: je huidige abonnement beëindigen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Babberich aantrekkelijker in vergelijking met jaren geleden. We horen van veel families die om deze reden oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten bekijk je hierna vaak bestelde energiecontracten. Update: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check achterhaal je gemakkelijk welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Babberich vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektra.