Loading...

Groene stroom Eys Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, wind, zon, biomassa. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze stroom dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels de groene stroom vergelijker kan je meteen alle groene energieleveranciers in Eys vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Eys en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Eys

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Eys vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Eys vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woonplaats in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: opzeggen Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, aarde, water, bodem, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (grijze elektra). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Tiendeveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Eys

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Gulpen-Wittem.

groene-stroom-eys

Een energieneutrale woning in Eys rond juni 2024

D.m.v. deze pagina check je belangrijke details over groene stroom Eys. Echter, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eys wint aan interesse. Een woning als dat realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “het huis verwarmen met kookwarmte” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van het aanbieder. Alleen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Remeha, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw huis en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Eys is prijzig. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energierekening. De investering ligt zo tussen de €3000 tot +/- €7500. Met behulp van de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Noordscheschut afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke partijen zoals Powerpeers, Engie, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron bieden deze service. Op basis van je postcode check jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Eys operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je bestaande pakket annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Eys aantrekkelijker dan de introductieprijs. We horen van veel families die daardoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door middel van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen bekijk je hierna veel gekozen stroompakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker ontdek je zonder problemen welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Eys vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektra.