Loading...

Groene stroom Tiendeveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, zon, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in februari 2024. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Tiendeveen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Tiendeveen en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Tiendeveen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Tiendeveen vergelijken (februari 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder check je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Mede door subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Tiendeveen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, wind, bodem, zon, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Lees nu verder over groene energie Ingber vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Tiendeveen

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organische stoffen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hoogeveen.

groene-stroom-tiendeveen

Een energieneutrale woning in Tiendeveen rond februari 2024

Met deze webpagina check je praktische details over groene stroom Tiendeveen. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tiendeveen wordt steeds populairder. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en tochtstrips gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een energieleverancier. Intussen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als Vaillant, AWB, Remeha, Atag of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en het tapwater. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Tiendeveen is prijzig. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €2600 t/m €7400. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Den Helder afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders als Engie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens detecteer je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Tiendeveen beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: je huidige abonnement annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Tiendeveen flink lager dan jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen ontdek je hierna toonaangevende stroompakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker bekijk je simpelweg welke pakketten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Tiendeveen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.