Loading...

Groene stroom Ingber Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Op basis van onze groene stroom checker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Ingber vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Ingber of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ingber

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ingber vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder check je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidieregelingen en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Ingber vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Vattenfall variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, wind, bio, aarde, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, petroleum, kolen (grijze stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Zeijen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Ingber

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Gulpen-Wittem.

groene-stroom-ingber

Een energieneutrale woning in Ingber rond juni 2024

Op basis van deze website ontdek je handige uitleg over groene stroom Ingber. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ingber is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de oven efficiënt gebruiken” en tochtstrips gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Daarentegen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” cv-ketel (van Remeha, Vaillant, AWB, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De “oude” hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ingber is kostbaar. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Verder verklein je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energielasten. De prijs varieert tussen €3800 tot +/- €6800. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Schraard afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist bedrijven zoals Van de Bron, Engie, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Powerpeers focussen hierop. Door te adres te gebruiken ontdek je vlug welke groene stroom aanbieders in Ingber aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: het actuele pakket annulerenen daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Ingber flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen pakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check detecteer je à la minute welke aanbieders “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Ingber vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektra en gas.