Loading...

Groene stroom Zeijen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, zon, bodemwarmte, aardwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Zeijen vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zeijen en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Zeijen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zeijen vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Zeijen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk direct Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, petroleum, aardgas (grijze energie). De verbranding van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Munnekezijl vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Zeijen

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en bestel zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-zeijen

Een energieneutrale woning in Zeijen rond december 2022

Met deze webpagina lees je belangrijke toelichting op groene stroom Zeijen. Alleen, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zeijen wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie reduceren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Onder andere haal opladers uit het stopcontact” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Daarentegen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Remeha, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De huidige hr-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw woning en kraanwater. Deze setup heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zeijen is duur. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energiekosten. De totaalprijs schommelt tussen €2800 en €7400. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Hauwert afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Vooral leveranciers zoals Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen ontdek jij nu welke groene stroom aanbieders in Zeijen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: het actuele abonnement ontbinden en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. De volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Zeijen aantrekkelijker dan een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check vind je ogenblikkelijk welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Zeijen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.