Loading...

Groene stroom Wapenveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Dankzij de groene stroom vergelijker kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Wapenveld vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Wapenveld of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Wapenveld

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wapenveld vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektra? Helemaal niet! Via subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Wapenveld vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven schommelen per regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: groene stroom Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Leuth vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Wapenveld

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organische materialen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Heerde.

groene-stroom-wapenveld

Een energieneutrale woning in Wapenveld rond juni 2024

Door middel van onze website vind je praktische details over groene stroom Wapenveld. Echter, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wapenveld wint aan interesse. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Veel gehoord is “gebruik niet de standby modus” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Remeha, Atag, Intergas of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw appartement en kraanwater. Het product kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wapenveld is kostbaar. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Bovendien verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €2300 t/m €6100. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Eys afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Unieke partijen zoals Powerpeers, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Engie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Wapenveld beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: je huidige levering beëindigen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Wapenveld sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die om deze reden oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energie-abonnementen bekijk je bijgaand veel gekozen energiecontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker achterhaal je onmiddellijk welke abonnementen echt “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Wapenveld vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektriciteit.