Loading...

Groene stroom Ridderkerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Ridderkerk vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Ridderkerk en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Ridderkerk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ridderkerk vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend ontdek je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in Ridderkerk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen naar Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, aarde, zon, wind, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardolie, aardgas (vuile stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Gemonde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Ridderkerk

Zonne-energie is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Ridderkerk.

groene-stroom-ridderkerk

Een energieneutrale woning in Ridderkerk rond juli 2024

Op deze webpagina vergelijk je praktische toelichting op groene stroom Ridderkerk. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ridderkerk is een wens van vele. Een woning als dat verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verminderen doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Niettemin, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Nefit, AWB of Intergas) uitgesloten. De klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en het tapwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ridderkerk kan duur uitvallen. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Overigens reduceer je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energienota. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4400 tot €6400. Mede door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Baard afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral leveranciers als Powerpeers, Engie, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Eneco faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Ridderkerk actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jouw lopende levering beëindigen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Ridderkerk een stuk lager dan de beginperiode. Er zijn veel klanten die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je hieronder veel gekozen energiepakketten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check bekijk je moeiteloos welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Ridderkerk vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en stroom.