Loading...

Groene stroom Baard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, wind, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie checker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Baard vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Baard en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Baard

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Baard vergelijken (maart 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna bekijk je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie duurder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Baard vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het pakket wat je interessant vindt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: voordelig tarief Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als wind, water, zon, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, kolen, petroleum (vuile elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Zoek ook naar groene energie Oostdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Baard

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-baard

Een energieneutrale woning in Baard rond maart 2023

Met behulp van deze website vind je bruikbare info over groene stroom Baard. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Baard is een wens van vele. Deze woningen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie beperken bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “apparaten uitschakelen” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij het maatschappij. Intussen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” hr-ketel (Atag, Remeha, AWB, Nefit of Vaillant) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie woning en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Baard is duur. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Overigens beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energiekosten. Het tarief ligt zo tussen de €4300 tot €6900. Geholpen door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in IJzendoorn afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven zoals Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees je spoedig welke groene stroom aanbieders in Baard operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: je lopende contract annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Baard fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn steeds meer mensen op basis daarvan switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten tref je hieronder de meest populaire abonnementen. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker bekijk je eenvoudig welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Baard vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.