Loading...

Groene stroom IJzendoorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van reine, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in IJzendoorn vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in IJzendoorn en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in IJzendoorn

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in IJzendoorn vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in IJzendoorn vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen verschillen per regio in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: MAIN Energie variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bodem, bio, aarde, wind, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, steenkool, aardgas (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Zeewolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Kies voor een maatschappij met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie IJzendoorn

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Neder-Betuwe.

groene-stroom-ijzendoorn

Een energieneutrale woning in IJzendoorn rond juli 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl lees je uitgebreide informatie over groene stroom IJzendoorn. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in IJzendoorn is een wens van vele. Zo’n huis realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Veel gehoord is “wassen op 30 graden” en repareer je kraan als deze lekt. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij jouw maatschappij. Evengoed, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Nefit of Intergas) verboden. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en het tapwater. Het systeem kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in IJzendoorn is prijzig. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3100 – €7300. Mede door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Schoorl afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name partijen zoals Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Engie, Eneco bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer je spoedig welke groene stroom aanbieders in IJzendoorn aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jouw lopende levering beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie IJzendoorn sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die om deze reden kiezen voor deze vorm van schone energie. Op basis van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker bekijk je simpelweg welke aanbieders “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen IJzendoorn vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.