Loading...

Groene stroom Nieuweroord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van schone, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, biomassa, aardwarmte, wind, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene stroom checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Nieuweroord vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Nieuweroord of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Nieuweroord

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuweroord vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien check je alle groene energiebedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Nieuweroord vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom variëren per regio in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Essent prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, biomassa, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, aardgas, steenkool (grijze elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie De Goorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Nieuweroord

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnekracht, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hoogeveen.

groene-stroom-nieuweroord

Een energieneutrale woning in Nieuweroord rond juni 2024

Op deze website vergelijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Nieuweroord. Echter, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuweroord zien we steeds meer. Dit soort huizen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De stroomconsumptie beperken bereik je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en zet de koelkast precies waterpas. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Niettemin, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Atag, Remeha of Intergas) niet langer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je appartement en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nieuweroord is prijzig. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Daarbij verklein je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3400 en €7100. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Westhem afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist partijen zoals Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Engie, Van de Bron faciliteren dit. Op basis van je postcode lees je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Nieuweroord operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: het huidige contract stopzetten en hierna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Jouw toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nieuweroord aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten die mede hierdoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je binnen no-time welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Nieuweroord vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.