Loading...

Groene stroom Plasmolen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, zon, wind, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene stroom checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Plasmolen vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Plasmolen of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Plasmolen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Plasmolen vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Plasmolen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: HVC voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bio, bodem, aarde, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Fijnaart vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een leverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Plasmolen

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Mook en Middelaar.

groene-stroom-plasmolen

Een energieneutrale woning in Plasmolen rond juli 2024

Met deze webpagina check je praktische info over groene stroom Plasmolen. Maar, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Plasmolen is onderwerp van gesprek. Zo’n woning realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verlagen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Veel gehoord is “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en sloffen dragen in huis. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Daarentegen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende verwarmingsketel (als Intergas, AWB, Vaillant, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van je appartement en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Plasmolen kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Overigens reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energienota. Het tarief varieert tussen €3400 tot €6200. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ambt Delden afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name maatschappijen als Engie, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken achterhaal jij vlug welke groene stroom aanbieders in Plasmolen beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: je huidige pakket beëindigen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Plasmolen flink lager dan enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren op basis daarvan kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige contracten vind je hieronder vaak bestelde energiecontracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker zie je eenvoudig welke leveranciers “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Plasmolen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.