Loading...

Groene stroom Den Velde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, bodemwarmte, wind, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Den Velde vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Den Velde en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Den Velde

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Den Velde vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de meest populaire groene aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Door subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Den Velde vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: review Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, petroleum, kolen (grijze stroom). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Sevenum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Den Velde

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-den-velde

Een energieneutrale woning in Den Velde rond december 2023

Middels onze website lees je praktische info over groene stroom Den Velde. Alleen, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Den Velde wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De elektra consumptie stabiliseren bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Onder andere apparaten uitschakelen” en let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse cv-ketel (van Nefit, Vaillant, AWB, Intergas of Remeha) verbannen. De huidige cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en het tapwater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Den Velde kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energierekening. De prijs ligt tussen de €3000 en €7400. Geholpen door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Megen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke aanbieders als Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Engie, Greenchoice faciliteren dit. Door te adres te gebruiken zie jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Den Velde beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jullie huidige pakket stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. De toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Den Velde sterk verlaagd dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige contracten bekijk je hierna enkele contracten. Update: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker zie je gemakkelijk welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Den Velde vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.