Loading...

Groene stroom Zeijerveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Zeijerveld vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Zeijerveld en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Zeijerveld

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zeijerveld vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan vergelijk je de meest relevante groene bedrijven. Is groene energie duurder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Zeijerveld vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen schommelen per postcode in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: vergelijk direct Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, aardwarmte, windenergie, waterkracht, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, aardolie, kolen (vuile stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Muntendam vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Zeijerveld

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische stoffen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Assen.

groene-stroom-zeijerveld

Een energieneutrale woning in Zeijerveld rond december 2023

Door middel van deze website lees je handige details over groene stroom Zeijerveld. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zeijerveld zien we steeds meer. Dit soort huizen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Intussen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse cv-ketel (van Intergas, AWB, Remeha, Vaillant of Atag) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) haalt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van je appartement en douchewater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zeijerveld kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Daarbij verklein je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op kosten van energie. De prijs varieert tussen €2300 – €7000. Mede door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Havelterberg afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke bedrijven zoals Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Qurrent faciliteren dit. Op basis van je postcode zie je rap welke groene stroom aanbieders in Zeijerveld actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: het actuele abonnement stopzetten en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Zeijerveld sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten tref je bijgaand toonaangevende contracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vind je vandaag nog welke leveranciers “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Zeijerveld vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.