Loading...

Groene stroom Ingen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van de duurzame energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Ingen vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Ingen of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ingen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ingen vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Ingen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Maak een keuze voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Powerpeers variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, bio, zon, aarde, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardolie, steenkool (grijze energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Zeijerveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Ingen

Zonne-energie is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonne energie, en bestel zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische materialen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Buren.

groene-stroom-ingen

Een energieneutrale woning in Ingen rond december 2022

Door middel van onze website lees je uitgebreide details over groene stroom Ingen. Alleen, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ingen zien we steeds meer. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. O.a. “alleen wassen met volle wasmachine” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energiebedrijf. Alleen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, AWB, Atag of Intergas) niet meer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je woning en douchewater. Het product heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ingen is kostbaar. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Tevens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De prijs varieert tussen de €2600 tot €7100. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Sebaldeburen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers zoals Engie, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens tref jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Ingen voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: jouw lopende verbintenis opzeggen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Je aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Ingen flink lager dan de beginperiode. We horen van veel consumenten die mede hierdoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van diverse pakketten tref je in het overzicht hieronder enkele energiepakketten. Update: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker achterhaal je vandaag nog welke abonnementen echt “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Ingen vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektriciteit.