Loading...

Groene stroom Tienray Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via schone, stabiele bronnen als biomassa, bodemwarmte, wind, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie check kun je nu alle groene energieleveranciers in Tienray vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Tienray of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Tienray

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Tienray vergelijken (juli 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de beste groene bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Tienray vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Dat kan zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (vuile stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Ingen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Tienray

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Horst aan de Maas.

groene-stroom-tienray

Een energieneutrale woning in Tienray rond juli 2024

Aan de hand van deze website detecteer je uitgebreide informatie over groene stroom Tienray. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tienray wint aan interesse. Een woning als dat kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van energie stabiliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. O.a. “korter douchen” en was op een lagere temperatuur. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Echter, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, AWB, Remeha, Nefit of Atag) uitgesloten. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Tienray is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energienota. De prijs ligt in de range tussen de €2600 en €6800. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Den Horn afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven zoals Van de Bron, Pure Energie, Engie, Qurrent, Eneco, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens achterhaal jij vlug welke groene stroom aanbieders in Tienray beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: jullie actuele contract opzeggen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Tienray fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die om deze reden kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele energiecontracten tref je bijgaand veel gekozen abonnementen. Commentaar: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker bekijk je vandaag nog welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Tienray vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.