Loading...

Groene stroom Deventer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van reine, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, bodemwarmte, aardwarmte, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Deventer vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Deventer of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Deventer

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Deventer vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de beste groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Deventer vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per postcode in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: review RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Goed om te noemen, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, kolen, aardolie (grijze stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Siddeburen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Deventer

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Deventer.

groene-stroom-deventer

Een energieneutrale woning in Deventer rond september 2022

Op deze pagina lees je nuttige toelichting op groene stroom Deventer. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Deventer zien we steeds meer. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie verminderen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Denk aan “led-lampen gebruiken” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Alleen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Intergas, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Deze setup kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Deventer is kostbaar. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Tevens verminder jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energiekosten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2600 tot +/- €7400. Mede door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Melissant afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Met name leveranciers als Eneco, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken check jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Deventer beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jouw lopende verbintenis stopzetten en aansluitend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Deventer aantrekkelijker dan de beginperiode. Er zijn veel klanten die mede hierdoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Op basis van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse pakketten ontdek je bijgaand vaak bestelde stroomcontracten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker vergelijk je meteen welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Deventer vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.