Loading...

Groene stroom Tjalleberd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via schone, duurzame bronnen zoals wind, bodemwarmte, biomassa, zon, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze elektra dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. D.m.v. onze groene energie check kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Tjalleberd vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Tjalleberd of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Tjalleberd

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Tjalleberd vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien vind je de relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan normale stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Tjalleberd vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel dat je wensen dekt. Opties zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, bodem, water, aarde, wind vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een beter milieu? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Jelsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Tjalleberd

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organisch afval zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-tjalleberd

Een energieneutrale woning in Tjalleberd rond april 2024

Op onze website lees je nuttige uitleg over groene stroom Tjalleberd. Alleen, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tjalleberd wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “de verwarming omlaag doen” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jouw energiebedrijf. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw huis en kraanwater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Tjalleberd vergt een hele investering. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Trouwens, ook minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op kosten van energie. De investering ligt tussen de €3800 en €6800. Mede door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Deventer afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral organisaties zoals Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Eneco verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode check jij nu welke groene stroom aanbieders in Tjalleberd actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: je actuele abonnement opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Je volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Tjalleberd aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We horen van veel mensen die om deze reden kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen abonnementen. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vergelijk je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Tjalleberd vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.