Loading...

Groene stroom Warnsveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is veel toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektra dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Geholpen door de groene stroom vergelijker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Warnsveld vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Warnsveld of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Warnsveld

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Warnsveld vergelijken (oktober 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Warnsveld vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: maandelijkse kosten Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardolie, kolen (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Lierderholthuis vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Warnsveld

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Zutphen.

groene-stroom-warnsveld

Een energieneutrale woning in Warnsveld rond oktober 2023

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vind je alle toelichting op groene stroom Warnsveld. Interessant, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Warnsveld wordt steeds populairder. Zo’n woning bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “kouder douchen” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Alleen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele cv-ketel (van AWB, Remeha, Vaillant, Nefit of Intergas) uitgesloten. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je appartement en kraanwater. Het product kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Warnsveld kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Verder reduceer je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energierekening. De aanschafprijs ligt tussen de €2900 t/m €7300. Met behulp van de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Firdgum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist bedrijven als Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Engie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Warnsveld beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je lopende verbintenis annulerenen hierna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Je volgende maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Warnsveld aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen ontdek je hierna de meest populaire stroompakketten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker check je spoedig welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Warnsveld vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.