Loading...

Groene stroom Lierderholthuis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon, wind. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door middel van de groene stroom vergelijker kan je snel alle groene energieleveranciers in Lierderholthuis vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Lierderholthuis of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Lierderholthuis

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Lierderholthuis vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vergelijk je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Probleemloos groene stroom in Lierderholthuis vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Huismerk Energie actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, biomassa, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardgas, petroleum (grijze elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Bakhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Lierderholthuis

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnestroom, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Raalte.

groene-stroom-lierderholthuis

Een energieneutrale woning in Lierderholthuis rond mei 2024

Met behulp van deze website check je nuttige uitleg over groene stroom Lierderholthuis. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lierderholthuis wordt steeds populairder. Een huis als dit bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De energieconsumptie verlagen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Dan kun je denken aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het energiemaatschappij. Alleen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Atag, AWB, Remeha, Vaillant of Nefit) verboden. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw appartement en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Lierderholthuis kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Daarbij reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen de €4200 tot +/- €6900. Met behulp van de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Tjalleberd afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist organisaties als Engie, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens detecteer jij rap welke groene stroom aanbieders in Lierderholthuis beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: het huidige contract annulerenen daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Lierderholthuis aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel mensen die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten bekijk je hieronder de meest populaire stroompakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je binnen no-time welke pakketten duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Lierderholthuis vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en stroom.