Loading...

Groene stroom Nagele Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie checker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Nagele vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Nagele en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Nagele

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nagele vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens ontdek je de relevante groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Nagele vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Flevoland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat je wensen dekt. Onder andere het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: RENDO Netwerken abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, wind, zon, aarde, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Buitenkaag vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Nagele

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische materialen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Noordoostpolder.

groene-stroom-nagele

Een energieneutrale woning in Nagele rond mei 2024

Met deze website ontdek je uitgebreide details over groene stroom Nagele. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nagele wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “apparaten uitschakelen” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Daarentegen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” hr-ketel (Nefit, Atag, Remeha, Intergas of AWB) niet meer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Nagele vergt een hele investering. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook verminder jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energierekening. De prijs ligt in de range tussen de €2700 – €6700. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Warnsveld afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers als Van de Bron, Eneco, Qurrent, Engie, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Door te adres te gebruiken zie jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Nagele aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: jullie actuele pakket annulerenen hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen complexe acties. Jullie toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Nagele een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer consumenten op basis daarvan switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten ontdek je onderstaand veel gekozen pakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker ontdek je direct welke aanbieders “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Nagele vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektra.