Loading...

Groene stroom Buitenkaag Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels schone, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Buitenkaag vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Buitenkaag en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Buitenkaag

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Buitenkaag vergelijken (december 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna detecteer je de beste groene aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Buitenkaag vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per regio in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Opties zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract afsluiten bij Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als zon, wind, bio, water, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile energie). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Rijsenhout vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Buitenkaag

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-buitenkaag

Een energieneutrale woning in Buitenkaag rond december 2022

Met behulp van deze webpagina lees je belangrijke info over groene stroom Buitenkaag. Interessant, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Buitenkaag is onderwerp van gesprek. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie verminderen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en de gordijnen dicht doen. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Desondanks, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, AWB, Atag, Remeha of Intergas) uitgesloten. De klassieke hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie huis en douchewater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Buitenkaag kan duur uitvallen. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Overigens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De investering schommelt tussen €3900 tot €6600. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Lierderholthuis afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Engie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Buitenkaag voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: jouw lopende levering beëindigen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Buitenkaag aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten ontdek je hierna toonaangevende stroom abonnementen. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker detecteer je simpelweg welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Buitenkaag vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.