Loading...

Groene stroom Baexem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van schone, stabiele bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, wind, waterkracht. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de duurzame energie checker kan je meteen alle groene energieleveranciers in Baexem vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Baexem en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Baexem

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Baexem vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens vergelijk je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Baexem vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn weer anders per postcode in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: voordelig tarief Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals zon, wind, bodem, aarde, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardolie, kolen (vuile elektra). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Oosternieland vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Baexem

Zonne-energie is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonne energie, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische dingen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Leudal.

groene-stroom-baexem

Een energieneutrale woning in Baexem rond mei 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl lees je alle uitleg over groene stroom Baexem. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Baexem zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “wassen op 30 graden” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het leverancier. Aan de andere kant, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” cv-ketel (van Atag, Remeha, Vaillant, Intergas of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van je huis en douchewater. Deze setup heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Baexem kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Daarbij beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op kosten van energie. Het tarief varieert tussen €4300 – €7400. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Jabeek afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name aanbieders als Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Eneco faciliteren dit. Door je postcode in te vullen achterhaal je meteen welke groene stroom aanbieders in Baexem voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: jullie bestaande abonnement ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Baexem aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn veel consumenten die daardoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten vergelijk je onderstaand de meest populaire energiecontracten. Update: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker bekijk je onmiddellijk welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Baexem vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor stroom en gas.